top of page

OTKUP INVESTICIONOG ZLATA

Proceduru otkupa investicionog zlata, kako da nam prodate Vaše investiciono zlato, možete pročitati u tekstu koji se nalazi ispod tabele sa otkupnim cenama.
 

Cene su ažurirane pre 1 minut.

Naziv artikla i aktuelna
prodajna cena

Otkupna cena za proizvode
kupljene kod nas

Otkupna cena za proizvode
koji nisu kupljeni kod nas

name

price

price

price

Koju vrstu zlata otkupljujemo?

 

Privredno društvo Zlato moje d.o.o. specijalizovano je za uvoz, prodaju i otkup investicionog zlata. 

Vršimo otkup isključivo investicionog zlata, u koje spadaju:

  • pločice (poluge) i zlatnici (dukati) finoće 999,9 (24 karata) svih proizvođača i 

  • mali (jednostruki) i veliki (četvorostruki) dukati Franc Jozef. Otkupljujemo isključivo neoštećene i nebušene dukate Franc Jozef (mali i veliki).

 

U praksi to znači da NE otkupljujemo lomljeno zlato, zlatni nakit, zubno zlato ili bilo koje drugo zlato koje nije prethodno navedeno.

Kako da znam koja je otkupna cena investicionog zlata za mene?

 

Ukoliko želite da prodate investiciono zlato koje ste u prethodnom periodu kupili, jer ste zadovoljni prihodom koji ste ostvarili ili zbog nekog drugog razloga, potrebno je da definišete kojoj kategoriji prodavca, jer ste Vi sada u ulozi prodavca, pripadate u našoj tabeli. Kategorije prodavaca definisane su na sledeći način:

Kupio/la sam proizvod u Zlato moje - Ako ste zlato kupili u Zlato moje d.o.o., pogledajte otkupnu cenu u koloni Otkupna cena za proizvode kupljene kod nas koja je u tabeli iznad obeležena zelenom bojom.

 

Nisam kupio/la proizvod u Zlato moje - Ako zlato niste kupili kod nas, a proizvod koji želite da prodate je identičan onom koji se nalazi u našoj tabeli sa otkupnim cenama (isti proizvođač, ista gramaža), i ako je u neoštećenom pakovanju, pogledajte otkupnu cenu u koloni Otkupna cena za proizvode koji nisu kupljeni kod nas, koja je u tabeli iznad obeležena plavom bojom.

Proizvod koji želim da prodam nije naveden u tabeli sa otkupnim cenama - Ako proizvoda od investicionog zlata koji želite da prodate nema u našoj tabeli sa otkupnim cenama (nije naveden proizvođač zlata koje želite da prodate ili nema te gramaže), njegovu cenu možete izračunati tako što ćete gramažu Vašeg proizvoda pomnožiti sa otkupnom cenom za proizvod 1 gram zlata finoće 999,9 / 24K, koji se nalazi na dnu ove tabele. Kroz ovaj proizvod iskazana je otkupna cena za 1 gram investicionog zlata drugih proizvođača čije zlato mi ne prodajemo, ali možemo da ga otkupimo ukoliko ispunjava uslove da je investiciono zlato.

Kupio/la sam ispravan proizvod kod vas, ali je proizvod u međuvremenu oštećen - Proizvod koji ste kupili kod nas, ali je u međuvremenu došlo do oštećenja pakovanja ili samog proizvoda, u otkupu ćemo platiti, po gramu, po ceni artikla definisanog u tabeli pod nazivom, 1 gram zlata finoće 999,9 / 24K.

Koja je procedura isplate novca za zlato?

 

Bilo da ste investiciono zlato, koje želite da prodate, kupili kod nas ili ne, zamolićemo Vas da nas kontaktirate putem jedne od opcija opisanih na stranici Kontakt, kako biste najavili Vašu posetu. Ovde možete pogledati i adresu našeg poslovnog prostora gde je neophodno da dođete kako bismo obavili otkup.

 

Prvi korak, kada nas posetite u našem poslovnom prostoru, je provera investicionog zlata koje želite da prodate. 

Proveru vršimo savremenim uređajima, sa čime su već upoznati naši kupci, a ukoliko niste zlato kupili kod nas više detalja, u vezi provere zlata, možete pročitati u tekstu Besplatna provera investicionog zlata

Ukoliko iz nekog razloga ne možemo kvalitetno da izvršimo proveru, zlato koje ste doneli nećemo biti u prilici da otkupimo.

 

Nakon provere i potvrde, da ponuđeno zlato ispunjava uslove za investiciono zlato, potpisaćemo Ugovor o otkupu investicionog zlata. Svojim potpisom, na Ugovor o otkupu, potvrđujete da je investiciono zlato, koje nam prodajete, Vaša lična imovina i da nije predmet nekog krivičnog dela. Za izradu Ugovora o otkupu, a po Zakonu o predmetima od dragocenih metala, biće nam neophodan Vaš lični dokument (lična karta ili pasoš) za potvrdu identiteta.

 

U nastavku možete pročitati deo iz Zakona o predmetima od dragocenih metala koji se odnosi na neophodne informacije koje treba da sadrži Ugovor o otkupu:

 

Otkupljivač je dužan da prilikom otkupa predmeta ili njihovih delova izda ispravu – otkupni list o otkupu predmeta od dragocenih metala, koji sadrži sledeće podatke: 

1) poslovno ime otkupljivača, adresu sedišta, broj otkupnog mesta i matični broj; 

2) ime i prezime, prebivalište, adresu i JMBG (ili registarski broj iz lične karte ili pasoša) lica koje je prodalo predmet od dragocenog metala; 

3) vrstu predmeta od dragocenog metala; 

4) vrstu dragocenog metala i stepen finoće; 

5) masu otkupljenog predmeta iskazanu u gramima; 

6) plaćeni iznos u dinarima za otkupljeni predmet; 

7) potpis otkupljivača i potpis lica koje je prodalo predmet od dragocenih metala. 

Molimo Vas da, pre dolaska u naš poslovni prostor, donesete odluku o tome da li želite da dokument o identifikaciji, ličnu kartu i/ili pasoš, pokažete članovima tima Zlato moje, jer bez podataka definisanih Zakonom nećemo biti u mogućnosti da izvršimo otkup.

Hvala na razumevanju.

Na koji načini vršite isplatu za otkup investicionog zlata i kada ću dobiti novac?

 

Isplatu novca, za investiciono zlato koje nam prodajete, vršimo u dinarima na Vaš tekući račun putem instant plaćanja.

Ukoliko je isplata izvršena radnim danima do 17h, novac će biti na Vašem računu u roku od maksimalno sat vremena, a ako je posle 17h ili neradnim danima, novac će biti na Vašem računu u jutarnjim časovima sledećeg radnog dana.

Isplata novca na devizni račun nije moguća. Razlog je što su po trenutno važećim Zakonima Republike Srbije transakcije dozvoljene isključivo u domaćoj valuti, dinarima, osim za kupoprodaju nekretnina.

Zahvaljujemo se na razumevanju.

Da li je neophodno da imam dokaz da sam kupio investiciono zlato od Zlato moje?

 

Ukoliko ste investiciono zlato kupili od Zlato moje, a sada želite da ga prodate, bilo bi poželjno da imate dokumentaciju koju smo Vam izdali prilikom kupovine (fakturu, sertifikat i fiskalni račun). Ako ipak, iz nekog razloga, nemate ovu dokumentaciju kod sebe (izgubili ste, dobili ste od nekog na poklon, a ta osoba Vam nije predala navedena dokumenta itd.) svakako ćemo Vas pronaći u sistemu naših kupaca (Vas ili onog od koga ste poklon dobili) i otkupićemo zlato po otkupnoj ceni za proizvode kupljene kod nas.

Privredno društvo Zlato moje d.o.o. ovlašćeno je za otkup zlata od strane Direkcije za mere i dragocene metale (DMDM) i upisano pod rednim brojem 9 u Registar otkupljivača predmeta od dragocenih metala.

U nastavku možete pogledati Rešenje o upisu u registar otkupljivača.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi otkupa investicionog zlata, zamolićemo Vas da nas kontaktirate putem jedne od opcija opisanih na stranici Kontakt.

Zlato moje tim

bottom of page